Petrecerea de Revelion - Desert

Petrecerea de Revelion - Desert

Pentru ca am avut un an plin alaturi de voi, va dorim ca noul an sa va aduca liniste si multe bucurii. Sa va impliniti toate proiectele la care visati, sa calatoriti unde va duce gandul si sa aveti ceea ce va doriti.

2017 este foarte aproape asa ca ne-am gandit sa schimbam putin tematica  articolelor de pe blog. Azi va facem cateva recomandari de deserturi spectaculoase potrivite pentru trecerea in noul an.

Sunt deserturi pe care le puteti face repede in maxim 30 de minute fiecare.

TRIFLE CU LIMONCELLO

Trifle cu limoncello

Ingrediente:

3 portocale

75 ml limoncello

100 g piscoturi

250 g mascarpone

2 linguri cu varf de zahar pudra + inca putin pentru decor

100 ml lapte

O lamaie

Vanilie

O caserola zmeura sau alte fructe de sezon

100 g ciocolata neagra de buna calitate (70% cacao) pentru ras deasupra

Cum faceti:

Stoarceti sucul celor 3 portocale intr-un vas de marime potrivita. Adaugati limoncello.

Deasupra asezati un strat de piscoturi.

Separat intr-un bol amestecati mascarpone, zaharul pudra si laptele, coaja de lamaie si sucul de la jumatate de lamaie. Adaugati 1 lingurita pasta sau extract de vanilie si amestecati bine.

Repartizati crema rezultata peste piscoturi, apoi adaugati zmeura si radeti deasupra putina ciocolata neagra. Puneti vasul in frigider.

Inainte de a servi presarati zahar pudra deasupra.

Puteti monta acest desert in pahare individuale in loc de un singur vas mai mare.

BUDINCA LIPICIOASA CU CARAMEL

Budinca lipicioasa cu caramel

Ingrediente:

225 g curmale proaspete sau uscate curatate de samburi

1 lingurita bicarbonat de sodiu

85 g unt nesarat, moale

170 g zahar tos

2 oua

170 g faina cu agent de crestere

¼ lingurita amestec de condimente macinate

¼ lingurita scortisoara macinata

2 linguri praf pentru ciocolata calda

2 linguri iaurt natural

Pentru sosul caramel:

100 g unt nesarat

100 g zahar

150 ml smantana de gatit

Cum faceti:

Puneti curmalele intr-un castron impreuna cu bicarbonatul de sodiu si acoperiti-le cu 200 ml apa clocotita. Lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie apoi scurgeti-le.

Zdrobiti curmalele in robotul de bucatarie pana obtineti un piure.

Amestecati bine untul si zaharul cu o lingura de lemn apoi adaugati ouale, faina, amestecul de condimente, scortisoara si praful de ciocolata.

Amestecati bine, apoi adaugati iaurtul si piureul de curmale.

Turnati amestecul intr-un vas rezistent la caldura uns cu unt si coaceti in cuptorul incins timp de 35 minute.

In timp ce se coace budinca, preparati sosul caramel: puneti untul, zaharul si smantana intr-o cratita la foc mic, pana cand zaharul se dizolva, iar sosul se ingroasa si capata o culoare inchisa.

La servire, impartiti budinca si turnati deasupra sosul caramel.

FUDGE

Fudge

Ingrediente:

400 ml lapte condensat

150 ml lapte

450 g zahar brun (preferabil demerara)

115 g unt

Cum faceti:

Puneti toate ingredientele intr-o cratita non aderenta pe foc mic si amestecati pana se dizolva zaharul.

Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 10-15 minute amestecand ocazional. Aveti grija cu caramelul fierbinte sa nu va ardeti.

Testati daca este gata: turnati putin fudge intr-un pahar cu apa rece, ar trebui sa-si mentina forma sau daca aveti termometru de bucatarie, ar trebui sa fie pe la 118 grade C.

Daca vreti sa adaugati alune, fructe, bucatele de ciocolata sau altceva ce va place, puteti sa le adaugati si pe acestea acum.

Luati de pe foc si amestecati fudge-ul cam 10 minute pana se intareste.

Turnati fudge-ul intr-o tava de 20cm tapetata cu hartie pergament si lasati sa se raceasca inainte sa taiati in patrate.

LA MULTI ANI!

Sursa: jamieoliver.com, nestle.com.

Comentarii  (0)

Lasati un comentariu
Inapoi Inainte