Pasta de dinti potrivita pentru copii

Pasta de dinti potrivita pentru copii

Până la vârsta de 6 ani copiii au tendinta de a înghiți pasta de dinți atunci cand se spala pe dinti, fapt recunoscut și de către unii producători prin mențiunile afișate pe ambalajele produselor “A nu se inghiti”.

Faptul că suntem atenționați de către unii producători asupra acestui lucru, dovedește că unele ingrediente din compoziția chimică a acestor produse pot provoca anumite afecțiuni medicale copiilor voștri.

Folosind o pasta de dinti obisnuita, copiii sunt expusi unor substante chimice periculoase care pe termen mediu si lung genereaza boli pentru care tratamentul va fi mai costisitor decat daca ati cumpara o pasta de dinti care nu contine acele substante.

NU cumpărați paste de dinți care conțin fluor, parabeni/conservanți, coloranți sintetici, sodium lauryl sulfate (SLS), polietilen glicol (PEG-uri), fenoxietalon, glicerina, silicon, parfum sintetic și arome sintetice.

În perioada 15 ianuarie – 22 ianuarie 2016 Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a achiziționat din marile structuri comerciale, farmacii și magazine naturiste, 51 tipuri de pastă de dinți pentru bebeluși/copii, în vederea analizării etichetei acestora din punctul de vedere al ingredientelor și al corectitudinii informațiilor și mențiunilor. In urma studiului a rezultat ca 59% dintre tipurile de pastă de dinți analizate nu pot fi folosite pentru copii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Analiza nivelului de toxicitate a ingredientelor a fost realizată de către o echipă de experți coordonată de dl. conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România va recomanda sa nu cumpărați acele paste de dinți care nu au informații suficiente/clare referitoare la data durabilității minimale (data de expirare) și al căror tub de pastă de dinți nu prezintă un sigiliu, care, de fapt, oferă siguranță în privința necontaminării conținutului produsului respectiv.

“Reclamele de tip cea mai bună pastă de dinți pentru copii, dezvoltat împreună cu medicii dentiști, intervalul de vârstă pentru care este destinat un anumit tip de pastă de dinți, acestea sunt folosite numai în scop de marketing pentru a vă convinge să cumpărați acele produse” - Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Pasta de dinți obișnuită conține anumite substanțe care fac dinții să arate bine și curați, dar erodează lent smalțul și gingiile. Pastele de dinți cu proprietăți de albire sunt printre cele mai toxice.

Dacă va decideti sa cumparati o pastă de dinți naturală pentru copilul vostru, iată ce ingrediente trebuie să evitați și de ce:

Fluorul este un perturbator endocrin care calcifică glanda pineală și poate reduce funcționarea glandei tiroide și a celei suprarenale. Fluorul mărește riscul de cancer, afectează ADN-ul, inactivează enzimele din corp, accelerează îmbătrânirea, atacă sistemul imunitar și ar trebui evitat atât în pasta de dinți cât și în apă.

Propilen glicolul este o formă de ulei mineral. Propilen glicolul de uz farmaceutic se folosește în multe produse, printre care și pasta de dinți, ca solvent sau surfactant.

Glicerina ca atare nu este toxică. Problema este că glicerina, frecată de suprafața dinților, lasă o urmă foarte greu de înlăturat. Calciul și fosforul, minerale de care dinții au nevoie și sunt în mod normal prezente în salivă, circulă constant printre dinți. Reziduurile de glicerină împiedică această circulație naturală, procesul de demineralizare și remineralizare naturală. Trebuie să vă clătiți de 20-30 de ori ca să se înlăture urmele de glicerină. Acest lucru accelerează formarea cariilor și a altor probleme dentare.

Sorbitolul este folosit ca agent de îngroșare și umectant pentru a preveni întărirea pastei de dinți când se deschide tubul sau când aceasta este expusă la aer. Sorbitolul este un alcool carbohidrat (similar cu xilitolul) folosit pentru îndulcirea anumitor produse “sănătoase”. 

Toate aceste substante chimice au efecte dăunătoare pe termen lung.

Bioskin va propune sa folositi produse cu ingrediente cat mai pure pentru copiii vostri.

Puteti vedea aici toate pastele de dinti bio pentru copii pe care le avem.

Citeste si articolul "59% dintre tipurile de pasta de dinti analizate nu pot fi folosite pentru copii cu varsta mai mica de 6 ani".

Foto via Jackandjillkids.com

Comentarii  (0)

Lasati un comentariu
Inapoi Inainte